Manavgat Esnafı İçin Zil Çalıyor: MESO’dan Lise Diploması Hamlesi!

Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası (MESO), İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği yaparak üyeleri için tarihi bir adıma imza attı. İmzalanan protokol kapsamındaki Lise Diploma Telafi Programı ile ortaokul mezunu ya da eğitimini yarıda bırakmış esnaflara lise diploması yolu açılıyor.

MESO Başkanı Abdullah Doru, Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Hakan Öz ile bir araya gelerek Lise Diploma Telafi Programı protokolünü resmen imzaladı. Eğitimde fırsat eşitliği sunan bu hamle ile ustalık ve kalfalık belgesine sahip esnaflar, eksik derslerini tamamlayarak lise diploması sahibi olabilecek.

“Esnafımızın Her Zaman Yanındayız”

Manavgat esnafının gelişimine ve mesleki statüsüne katkı sağlamaktan gurur duyduklarını belirten MESO Başkanı Abdullah Doru, “İlçemizde bir ilke daha imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu fırsat sayesinde üyelerimiz hem mesleki birikimlerini belgelendirecek hem de lise diploması sahibi olacak. Süreçteki değerli destekleri ve olurları için İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ali Hakan Öz’e ve Çolaklı Fethi Yılmaz Sezer Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yönetimine üyelerimiz adına teşekkür ederim” dedi.

Başvurular 14 Eylül’de Başlıyor

Programa katılmak isteyen MESO üyelerinin başvuruları, Çolaklı Fethi Yılmaz Sezer Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından kabul edilecek. İlgili üyelerin 14 Eylül 2026 tarihi itibarıyla gerekli evraklarla birlikte okula şahsen başvurmaları gerekiyor.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler:

•             Kimlik fotokopisi

•             Biyometrik fotoğraf

•             Öğrenim durumunu gösterir diploma aslı ve fotokopisi

•             Kalfalık veya Ustalık Belgesi

Doğan Sönmez / Haber