Amerikan imparatorluğu ”dolar egemenliğine” dayanıyor. Doların REZERV PARA olma özelliği kalktığı anda, Amerikan İmparatorluğu sonlanır.
1971 yılı dönüm noktası olmuştur. Bu tarihte doların ALTIN KARŞILIĞI kaldırıldı. Dolar karşılıksız kâğıt paraya dönüştü.
Karşılıksız kâğıt paranın, Uluslararası REZERV PARA olarak kullanılması risk taşıyor. FED, bu riski yüksek faiz ödeyerek gidermeye çalıştı. Ancak, yeterli gelmedi. Dolara talep yaratmak gerekiyordu. PETRO DOLAR kavramı ortaya çıktı.
Amerika, petrol üreten ülkelere ”Petrolü Dolar ile Satacaksın” dayatması yaptı. Petrol üreten ülke az. Satın alan çok. Mecburen, petrol satın alan ülkeler dolar bulmak zorunda kalıyor. Kâğıt para dolar, rezerv para olma özelliğini, bu sayede koruyor.
1972 yılından itibaren, uluslararası siyasetin göbeğinde PETRO-DOLAR ilişkisi yatıyor. Petrolü dolar ile satmayan ülkelere, Amerika, yaptırım uyguluyor.
-Biz Halk Bankası olayı ile bu durumu yaşadık. İran’dan petrolü TL ile satın alıyorduk. Uyarıldık. Kurala uymayınca, ZARRAP olayını yaşadık. Dava devam ediyor.
-Irak Diktatörü Saddam ve Libya Lideri Kaddafi. ”Petrolü altına dayalı bir para ile satmaya” kalktılar. Uyduruk nedenler ileri sürülerek yok edildiler. İran için de aynı durum geçerli.
-İran, petrolü ÇİN’e, Yuan ile satıyor. Bu durumdan, dolar egemenleri son derece rahatsız. İran ile ilgili hareketlerin gerisinde bu rahatsızlık yatıyor. Yıllardan beri, İran’a EKONOMİK ambargo uygulanıyor. Ekonomik ambargo sonuç vermeyince, Savaşmaya karar verdiler. Savaşı, vekalet yöntemi ile İsrail başlattı. Ve İran’a saldırdı. İran karşısında tutunamadı.
Vekiller başarılı olamayınca, asiller devreye girer. Amerika, İran’ı işgal etmek için hazırlık yapıyor.