Fuhuş ve Kara Para Aklamaya Yönelik Eş Zamanlı Operasyon yapıldı

“Çarşaf” operasyonunda 42 milyonluk vurgun önlendi

Antalya İl Emniyet Müdürlüğü birimlerince yürütülen kapsamlı çalışmalar sonucunda, ilde faaliyet gösteren bazı masaj salonlarında fuhuş yapıldığı ve bu işletmelerde çalışanlarla sorumlularının “Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama” suçunu işlediği tespit edildi.

Bu tespitler üzerine başlatılan ve “ÇARŞAF” adı verilen projeli çalışma kapsamında, Antalya merkezli olmak üzere 2 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, belirlenen 8 hedef şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Operasyon neticesinde, şüphelilerin suçtan elde ettiği değerlendirilen yaklaşık 42 milyon 180 bin TL değerindeki 19 adet farklı marka ve modeldeki araca ve 7 adet daireye mahkeme kararıyla el konuldu.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan detaylı aramalarda ise çok sayıda altın, çeşitli ziynet eşyası, nakit Türk Lirası, suça ilişkin olduğu değerlendirilen not kağıtları ve dijital materyaller ele geçirildi.

Gözaltına alınan 8 şüpheli, işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi. Şüphelilerden 1’i çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Haber Merkezi