Büyük Manavgat Platformu geçtiğimiz günlerde oluşumunu gerçekleştirerek Manavgat’taki tüm oda, dernek, sivil toplum örgütleri ile muhtarları ziyaret ederek Eğitim ve Araştırma hastanesinin Manavgat’ta yapılması için destek ziyaretlerini sürdürüyor.
Her geçen gün platform içerisinde yeni dernek ve sivil toplum örgütleri katılarak hastanenin Manavgat için çok önemli olduğuna dikkat çekerek destek sözü vermeye devam ediyor. Platform sözcüsü Ali Gökçe, Ispartalılar derneği Başkanı Nuri Özen ve Manavgat Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Hüseyin Avni Gelendost geçtiğimiz gün Atatürkçü Düşünce derneği ve Çağdaş Yaşam derneğini ziyaret ederek konu hakkında bilgilendirmede bulundular.
Her iki dernek tarafından Manavgat Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Manavgat’ta olmazsa olmazların başında yer aldığı konusunda ortak görüş belirtmeleri ve Büyük Manavgat Platformu içerisinde yer alarak hastanenin kentimize kazandırılması yolunda ortak paydaş olmak için hazır oldukları görüşü Büyük Manavgat Platformu yetkililerine iletildi.
Büyük Manavgat Platformu sözcüsü Ali Gökçe, kentimiz için çok büyük ihtiyaç haline gelen sağlık konusunda büyük bir eksiklik olan Manavgat Eğitim ve Araştırma Hastanesinin neden istenildiğini ise şöyle açıkladı;
“Hepimizin bildiği üzere Manavgat ülkemizin önemli bir turizm merkezidir. Ülke Ekonomisine katkısı açısından 50’den fazla ilimizi geride bırakmasını Manavgat’ta Yaşayan her insanın gururla anlattığı bir gerçektir. Bu gerçeklik ilçemize yoğun bir göçe neden olmaktadır. Manavgat nüfusunun %70’e yakını dar gelirli ve yoksullardan oluşmaktadır. İlçemize Eğitim ve Araştırma Hastanesi istememizin temel nedeni İlçe Devlet Hastanelerinin 2. Basmak Sağlık Tesisi olması nedeniyle bazı kliniklerin olmaması, Fiziki ve Teknik donanım ile Personel istihdamı açısından Eğitim ve Araştırma Hastanesinin 3.Basamak Sağlık tesisi olarak üst sınıf hastane grubuna girmesidir.
Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde Yan Dal ve Üst Dal Branşlara ilişkin örneğin Romanoloji Kliniği, Onkoloji Kliniği, İmmünoloji ve Alerji Kliniği, Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği gibi Branşlarda Profesör, Doçent, Başasistan gibi birçok Tıp alanında Kadrolar hizmet vereceklerdir. Ülke Sağlık Kurumlarına Uzman Doktor yetiştireceğinden dolayı Dünya Sağlık Sektöründeki Tüm gelişmeler takip edilerek Manavgat halkının hizmetine sunulacaktır. Eğitim ve Araştırma Hastanesini kurmak için Tıp Fakültesi olması zorunluluğu bulunmamakla birlikte Manavgat’ımıza Tıp Fakültesi açılması için lokomotif bir misyon üslenebilir. Manavgat Devlet Hastanesi Yatak Kapasitesinin 229, Özel Hastaneler Yatak Kapasitesinin 293 olması düşündürücü Ters orantıyı ortaya koymaktadır. Fiziki ve Teknik donanım ile Personel Yetersizliği nedeniyle Acil Durumlarda Hastaların Anjiyo, Açık Kalp ve Damar Cerrahisi gibi durumlarda Özel Hastaneler, Alanya ve Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanelerine sevk edilmeleri Manavgat’ta Yaşayan dar gelirli ve yoksul insanların yaşadığı dramlar Manavgat Kamuoyu tarafından bilinmektedir. Ayrıca Manavgat’ta görev yapan Sağlık Personellerinin zor şartlar altında Görevlerini yerine getirdiklerinin de farkındayız bu nedenle kendilerine teşekkür ediyoruz. Manavgat’ta Yaşayan her insanın Anayasamızın 17. ve 56. maddelerinden kaynaklanan hakları nedeniyle Büyük Manavgat Platformu Bileşenleri olarak Manavgat’ta faaliyet gösteren Fakat kısıtlı zaman nedeniyle ziyaret edemediğimiz Sivil Toplum Örgütlerini Manavgat Eğitim ve Araştırma Hastanesi talebimiz nedeniyle Manavgat Halkı ile Bütünleşmeye davet ediyoruz” dedi
Ayşegül Ada Şenbaş / Haber